Biyokütle Hareketli Izgaralı Kazan

Günısı, Endüstriyel Enerjide Çözüm Ortağınız...





Hareketli ızgara ve ön ocak sistemimiz işletmelerde yakıt çeşitliliğini yakma avantaj açısından büyük avantajlar sağlar.

 

Bu sistemde önce kömürün uçucu gazları açığa çıkarılır ve kömür ızgara üzerine geldiğinde kömürün saf karbon hali kaldığı için yüksek verimli yanma gerçekleşir. Ayrıca ayrışan uçucu gazlar sekonder hava ile etkileşime girerek bu gazların da yanması sağlanır. Sekonder yakma havası bunker üzerinde harici bir klape veya gazlastirma havası fani ile beslenir. Böylece maksimum verim elde edilir. Sistemde kullanılan hareketli ızgara malzemesi yüksek krom alaşımlı dökümdür.

 

Malzeme kodu Gx40CrSi27 (%0.30-0.45 C, %1.8 Si, %0.8 N, %27 Cr ) Bu yüzden yüksek sıcaklıklara kadar dayanabilmektedir. Ocak sıcaklığı yaklaşık 950-1050 C civarındadır. Izgara mekanizmasındaki tüm üniteler cıvata somun bağlantılı ve demonte edilebilirdir.. Hareketli ızgara 1 sabit 1 hareketli ızgaralardan oluşmaktadır. Izgara grubuna tahrik eksantrik mil vasıtası ile verilir.

 

Eksantrik mil redüktör ile tahrik edlir ve redüktör motoru hızı invertör ile yanmaya bağlı olarak oransal olarak kontrol edilir. Kullanılacak redüktör planet dişlidir. Hareketli ızgaranın alt bölümünde sac malzemeden veya profillerden şase, ve kül hazneleri bulunur. Izgara sistemine bu bölümden veya üst perde borularının bulunduğu kısımdan müdahale edilebilir. Hareketli ızgara üzerine kurulan ön ocak sistemi ise su borularından oluşur.

 

Kullanılan boruların kalitesi DIN 2448 EN 10216-2 ye uygun St35.8 kalite dikişsiz çelik çekme borudur. Kollektör borularında açılan tüm delikler boru/profil işleme/kesme makinesinde lazer/plazma yöntemi ile açılır. Izgara üzerinde 0,5-10 mm pirinç kömür, 10-18 mm fındık kömür yanabilmektedir.

 

Ayrıca belirli miktarda ayçiçek kabuğuda sistemde kömür ile karıştırılarak yakılabilir. Yakılacak kömür tane boyutuna göre ızgara üzeri kömür yatak yüksekliği mekanik bir giyotin vasıtası ile ayarlanabilir. Hareketli ızgara tavan bölümüne refrakter uygulaması yapılıp bu sayede yanma verimi arttırılır.